VILTSPÅR/BLODSPÅR

Chinesejpg

Viltspår/Blodspår är en fantastisk aktivering för hunden. Den får använda det som den är allra bäst på - att använda sin nos! 

Du kan även med en hund som är tränad i viltspår/blodspår till att tävla i viltspår och också för eftersök på vilt.

Blodspår, eller eftersök, är en både nyttig och rolig nosaktivitet. Alla jägare måste ha tillgång till en för att få jaga, och polisen använder sig också av duktig eftersökshundar för att hjälpa till vid viltolyckor. 

För hundens del är detta något av det roligaste som finns. Det är något som hunden verkligen har i sina gener, eftersom uppletande av vilt är en del av jakten, något som finns mer eller mindre nedärvt hos alla hundar. 

På denna kurs lär vi oss grunderna i hur vi lär hunden att leta efter viltspår, med hjälp av både blod och klöv. Kursen är hela tiden ute i skog och mark. 

För hundar som gillar att jaga är detta en extra nyttig kurs, eftersom vi då kan erbjuda hunden tillåten jakt, som kan ge hunden utlopp för jaktlusten. I slutet av våra spår finns dessutom alltid en klöv, vilket det inte gör när hunden själv sätter av på jakt. Att gå på jakt tillsammans med oss blir därför mer lönsamt och leder ofta till att den egna jaktlusten avtar.


KURSENS OMFATTNING

3 x 4 timmar (under fyra veckor) eller 2 x 6 timmar (intensiv över två dagar). Eller överenskommet upplägg.


INSTRUKTÖR: Inger Borg

Kostnad: 1600:- inkl. teorimaterial

Antal platser: 4-6

Instruktör: Inger Borg

ANMÄLAN

Är kursen inte datumsatt, så gäller din anmälan som en intresseanmälan. 

Nästa kursstart: 
ANMÄLAN - KLICKA HÄR!


DSC_0983jpg