PROBLEMUTREDNING

Om du behöver hjälp med något särskilt problem som inte kan lösas på någon av kurserna, så rekommenderar jag en så kallad problemutredning.
Till en hundpsykolog vänder du dig om du har något problem med din hund. Vad som är problem är det du som avgör. Om problemet är av mindre karaktär, till exempel att hunden drar i kopplet eller inte kommer på inkallning, rekommenderar vi att ni väljer privatträning.
Om problemen däremot är fler eller av mer allvarlig karaktär, så är det en problemutredning som bör göras. Jag är verksam i Blekinge, Nordvästra Skåne, Småland, möjlighet finns att jag också kommer till er. 


Målet med utredningen är att du skall förstå problemet och dess orsak, att lära dig att arbeta för att nå ett hållbart resultat, och att självständigt kunna jobba vidare för att kunna ge dig och din hund ett trevligt liv tillsammans.  


06593b4e-b968-44c8-9936-fd23547be9dbjpg  

HUR GÅR DET TILL?

Vi bestämmer var vi träffas för 1:a tillfället.. I de flesta fall har vi först skickat ut ett frågeformulär som ni har fyllt i, eller så fyller ni i det som finns här på hemsidan och vi läser igenom det innan ni kommer på plats, så att vi på det viset kan skapa oss en uppfattning av problemet.  

Frågorna är underlaget för själva utredningen. Det är med hjälp av dessa frågor som vi letar efter orsaken till problemet och därmed vet vad vi skall börja träna. På det sättet kan vi nå ett långsiktigt resultat, eftersom vi jobbar utifrån orsaken till beteendet och inte med symtomen. Här följer exempel på hur det kan gå till, individuella ändringar förekommer efter överenskommelse