MIXXA (RALLYMIX) TRÄNINGSKLASS

MIXXA är en svensk original hundsport och är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, tricks, nosarbete, och andra roliga idéer inom hundträning.

MIXXA finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar. I dena första kurs är hunden i koppel.

MIXXA är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas. Precis som i Rallylydnaden går man efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar som skall utföras.

För att läsa mer om MIXXA, gå gärna in på hemsidan. RALLYMIX

På kursen går vi igenom Träningsklassens samtliga skyltar, reglerna och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!

Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya skyltar och börjar sakta foga samman dessa till en bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta och ligga i olika positioner.

Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och prat, och på det viset ha roligt tillsammans.

Antal platser: 4    

Instruktör: Inger Borg, instruktör och domare i Rallymix träningsklass, startklass, Klass 1 & Klass 2

ANMÄLAN