Nose Work Tematräning/Kurs

Tematräningen är precis som det låter, inriktning på olika teman/fokusområden. Upplagt som enstaka tillfällen. Inriktningen kan vara på hur hunden jobbar, föraren, tävling, de olika sökmomenten behållare, inomhus, utomhus & fordon. Dessutom på olika nivåer NW1, NW2 & NW3. Har du själv idéer, önskemål på ett speciellt tema. Kontakta mig så kan vi ordna träningstillfälle, info@t4t.se


TEMATRÄNING/KURS
Vi tränar i 1:a hand i clinic-form, dvs 1 ekipage åt gången. NW grund, NW forts eller likvärdigt.
Vi tränar med dofterna eukalyptus och/eller lagerblad
Plats: Mörrum/Gränum (om inte annat anges)
Tid: 18.00-20.30 (om inte annat anges) se nedan angående tider. 
Antal platser:  (5-6)  
Kostnad: 350:-/tillfälle
Vi varvar praktiska övningar med teori

NYHET 
TEMAKURS, 2 tillfällen
"LÄSA HUND", TOMSÖK
Söndag 16/3 & 6/4
kl. 13.00 - 15.30
Max. 4 platser
Kostnad: 650:-
På denna kurs så kommer vi att fördjupa oss i  viktiga delar som man som förare har en viktig roll i, att "läsa hund" när den är i doft, och utan doft (tomsök).  Kursen passar hundar på olika nivåer som har minst eukalyptus  inlärd.  Kursen är på 2 tillfällen, blandar teori & praktik. Mellan tillfällena så tränar du på hemmaplan till tillfälle 2

LET`S DANCE!  -  TEMAKURS fokus TEAMWORK hund & förare
onsdag 20/3 & 17/4
kl. 18.00 - 20.30
Max. 4 platser
Kostnad: 650:-
På denna kurs så kommer vi att fördjupa oss i viktiga delar som man som förare har en viktig roll i, att föra hunden och kommunicera med hunden genom HUR vi rör oss.  Viktig kommunikation som vi har en stor nytta av att vara medveten om och använda oss av i vårt TEAMWORK.  Kursen passar hundar på olika nivåer som har minst eukalyptus inlärd. Kursen är på 2 tillfällen, blandar teori & praktik. Mellan tillfällena så tränar du på hemmaplan till tillfälle 2

Utmanande gömmor, fritt hängande, rörligt underlag  
Här utmanar vi hunden i söket med att det är lite utmanande att ta sig fram till gömman. Vi anpassar nivån utifrån respektive ekipage. 


Behållarsök 
NW1
NW2

Höga/högre gömmor 
Vid detta tillfället så jobbar vi på sök med hög/högre gömmor- Vi anpassar nivån utifrån respektive ekipage.

Scanning/Vinda
Scanning är något som kan effektivisera söken och spara värdefulla sekunder samt vara till hjälp vid de riktigt högt placerade gömmorna och gömmorna som sitter riktigt tidigt i sökområdet. Att hunden redan på startlinjen "slår på" nosen, här kommer vi att träna på olika sätt med att utveckla att vara igång redan innan klocka börjar ticka.  

Motivationssök

Här kommer vi att träna på olika sök som ökar motivationen för hunden. Samt jobba med olika belöningar, Tips och verktyg för hund och förare. 

Väggsök/plana ytor

Här kommer vi att träna på olika sök som ökar motivationen för hunden. Samt jobba med olika belöningar, Tips och verktyg för hund och förare.

TEMA - NW Boost   - (MOD-träning) utan doft
Här tränar vi på att bygga upp hundens självständighet, motivation och driv samtidigt som den får en träning i olika miljöer. Viktig/Viktigaste grundträningen för alla hundar. Träningen passar såväl nybörjarhunden som den mer erfarna som behöver stärkas i dem olika delarna.  

Speciellt när man kommer ut och tävlar, men också träningsmässigt, så är det viktigt att hunden är miljöstark och har självförtroende att självständigt arbeta (söka) i en mängd olika miljöer. Vi kommer att träna på olika underlag, nivåer, ljud etc

Välkommen och var med och på en kul och lekfull träning med i 1:a hand godis/leksaksök

Plats: Uggleboda (mellan Mörrum/Gränum)

Datum:  

Kl: 12.00-14.30

Pris: 350:-

TEMA - NW Tävlingsstrategi - 1/2 dag

Välkommen på en träning där vi kommer att prata om och praktiskt träna  tävlingsstrategi i dem olika klasserna.  En möjlighet att få lite tips och verktyg för dem olika momenten och i olika klasser.  

Exempel som vi kommer att gå igenom: 

  • Att tänka på vid olika moment
  • Hur täcker jag sökområdet, inom tid?
  • Förberedelser för din hund, föraren
  • Strategier
  • Individuella önskemål

Plats: Uggleboda (mellan Mörrum/Gränum)

Datum: 

Kl: 12.00-16.00, inkl. fikapaus

Pris: 600:-


Gömmor nära varandra

Vi detta tillfälle kommer vi att jobba med gömmor som är placerade nära varandra. Från kl. 2 på tävling, är det inte ovanligt att gömmorna placeras på detta sätt. Vi kommer att träna på och få lite verktyg att utveckla hunden på detta.  


ANMÄLAN

Är aktiviteten inte datumsatt, så gäller din anmälan som en intresseanmälan. 

ANMÄLAN TILL TEMATRÄNING
klicka här. 

Hector NWjpg