Proprioception/Kroppskontroll

VAD ÄR PROPRIOCEPTION?

Proprioception/kroppskontroll - hundens ”6:e sinne” 
Rörelse- och positionssinnet, eller proprioceptionen
som detta sinne även kallas, säger oss (och hunden) hur våra kroppsdelar är belägna och rör sig i förhållande till varandra utan att vi behöver se dem, vilket är en del av ens kroppsuppfattning. Detta fenomen kallas även djupsensibilitet och är nödvändig för att kunna hålla balansen. För att kunna detta använder sig kroppen av en särskild sorts receptorer, proprioceptorer. 

Proprioception
Är en bra och skonsam aktivering för såväl valpar, unghundar och seniorer. En hund som har kontroll över kroppen och tassarna får bättre självförtroende och den vet att den klarar av situationer i vardagen, men också exempelvis i olika miljöer tex på träning och tävling i nosework.
Du förebygger eventuella skador genom kroppskontroll, muskler och styrka. För den äldre hunden så förebygger du också genom att bibehålla koordinationen.

Kurser blir på olika nivåer, med grundträning i proprioception, men också därefter i kombination med nosework.

Vem är Proprioception för?

Hoopers passar alla hundar och är en rolig aktivering. Ålder, ras och storlek är nästan irrelevant. Förutsättningen är dock att hundarna gärna samarbetar. Det är också lämpligt för hundar som inte får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en atlet eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämd plats.. I början så får man följa med hunden runt banan, men målet är att i förlängningen kunna dirigera/visa hunden inom ett område på banan (dirigeringsområde)

Hoopers har inga hopp, bara hoops (bågar) som hunden måste passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom (tunnlar), bakom (staket) eller runt (tunnor) för att ändra riktning, Man bygger banorna med flytande mjuka linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden.


 Vill du på ett lekfullt sätt utveckla hundens självförtroende, kroppskontroll minska skaderisk och samtidigt lägga en bra grund för miljöträning? Då är detta kursen för dig!


Proprioception, 4 tillfällen

Antal platser: min 3 - max 6
Pris: 1400:- 


Tematräning: Nose work med utmaningar inom proprioception
Här gör vi olika sök med utmaningar som exempelvis olika underlag, ta sig fram, etc som vi tidigare tränat i prprioceptionen. 
Förkunskaper: Grundkurs Proprioception
Antal platser: min 3 - max 6
Pris: 350:- 
Instruktör:
Inger Borg, 


ANMÄLAN

Är kursen inte datumsatt, så gäller din anmälan som en intresseanmälan

Proprioception 

Kursstart: 
Tid: 18-00-20.00

Tematräning Nose work/Proprioception

Datum: 

Tid: 


 ANMÄL DIG HÄR


DSC_0983jpg