INGER BORG

2ea393e5-6155-40fc-96f0-488eef578618jpg

Ibland är vägen lång och krokig, jag har haft intresse för djur och då speciellt hundar i hela mitt liv. Hund har funnits med sedan i tonåren och det har blivit en del olika raser som blandras, labrador, schäfer, cocker spaniel. Efter ett långt hunduppehåll på grund av att livet både privat och arbetsliv inte gav utrymme för hund, så har jag nu återigen möjlighet till detta.

Jag har arbetat inom vården och med rehabilitering i många år. Sedan 1994 till 2008 var det som projektansvarig och enhetschef för olika pilotprojekt och verksamheter inom arbetsrehabilitering/habilitering. 2008 blev det flytt från Göteborg till Blekinge.

Mina tidigare hundar har jag tränat traditionellt, men när jag 2010 hade möjlighet att återigen "bli" med hund, så blev det en golden retriever (av jakttyp) och i samband med det kom jag också in på modern hundträning. Denna hund är klickertränad från början, inom klickerträning pratar man om att hundar som går från traditionell till klickerträning kallas för "cross over" i detta fall så får jag kalla mig för en "Cross Over"!

Ãntligen så fanns det också möjlighet att kunna förverkliga drömmen med att arbeta med djur, och med människor. Min resa mot denna dröm startade med hundinstruktörsutbildningen, på Hundens Utbildningsakademi, som jag var en del av fram till 2018.

 En stor del av min kursverksamhet är nosarbete. Härligt att se hundar när de verkligen får glänsa i att arbeta med sin nos. När Nose Work kom till Sverige 2014, så "fastnade" jag snabbt i denna härliga aktivering och hundsport. Är SNWK certifierad nose work-instruktör, doftprovsdomare och tävlingsledare.. Det är mig du kommer att träffa som instruktör i all verksamhet på T4t - Team4tassar. Välkommen

All träning på kurserna bygger på moderna metoder, grundade i positiv förstärkning dvs att belöna och förstärka önskvärda beteenden och träningen ligger på en för hunden lämplig nivå.

Respekt, Empati, Kunskap, Omtanke = REKO

Vill du se mer om mina utbildningar klicka här

Inger o Iza rallymixJPG