Specialsök som aktivering

Nosaktivering är något av det bästa man kan göra med sin hund. Hunden får möjlighet att glänsa och visa hur fantastiska de är att använda sitt bästa sinne - nosen! 

I kursen Specialsök som aktivering, har du möjlighet att fördjupa dig på flera olika sätt inom specialsök, här använder vi andra dofter än inom nose work. I specialsöket arbetar man bland annat med att hunden lär sig finare och finare doftbilder. Inom specialsök finns det oändliga möjligheter att lära hunden olika dofter. Det vi i första hand kommer att träna på är te. 

Målet med kursen är att lägga en bra grund för hund och förare och att du får verktyg för att fortsätta hemma på egen hand med en bra och rolig aktivering/träning för dig och din hund.

Att hunden har en fantastisk nos, vet vi nog alla. Hela tiden så lär vi oss mer och mer om vad hunden och hundens fantastiska nos kan användas till - kantareller, mögel, vägglus, narkotika, människor eller som i den nya hundsporten i Sverige Nose work, där man använder dofthydrolaterna eukalyptus, lagerblad och lavendel.

Hunden kan söka på en otroligt hög nivå och precision, samtidigt som man kan söka bara för att det är en otroligt bra och rolig aktivering. Specialsök kan man göra såväl inom som utomhus, samtidigt som hunden får mental och fysisk stimulans. Beroende på vad man vill använda träningen till så kan man fortsätta att utveckla det till den nivån som man själv vill.
Vi arbetar med att först lära hunden diskriminera (lära sig) vilken doft det är vi vill att de skall leta efter i ett så kallat ”noslaboratorium” och sedan fortsätta på sökbana, behållarsök, inom och utomhussök.

INNEHÅLL
Innehåll bl.a:
• Diskriminering med plattform (inlärning av doft)
• Sökbana
• Behållarsök
• Inomhussök
• Utomhussök
 
KURSENS OMFATTNING
Kursen är upplagd på 4 tillfällen à 2,tim, vi kommer att varva teori och praktik.

I första hand så kommer vi att träna 1 ekipage åt gången, vilket innebär alla kan ta del av varandras träningspass.
Träningen anpassas efter individen och går att göra både lättare och svårare.

INSTRUKTÖR
Inger Borg

Kostnad: 1500:- inkl moms inkl. teorimaterial

Antal platser: 4    

Instruktör: Inger Borg, Specialsöksinstruktör (som aktivering), SNWK certifierad & doftprovsdomare, TS, TL 6 NW tävlingsdomare

ANMÄLAN

Är kursen inte datumsatt, så gäller din anmälan som en intresseanmälan. 

Nästa kursstart: Inget startdatum, men gör gärna en intresseanmälan

 ANMÄL DIG HÄR


DSC_0983jpg